18 Şubat 2015 Çarşamba

tez kafası volume 2

Tez verileri, uzun zamanda, binbir emekle elde edildiğinden bizim için çok kıymetli. Elde edilen tüm verileri birarada görmek  insanda gerçekten de tarifi güç hislere neden oluyor. Zannımca bu "kıymetlimiss" hissini en güzel anlatan paylaşım da dün Nilhan'dan geldi.  http://patolojininhali.blogspot.com.tr/2015/02/tez-dunyas-ve-gollum-nilhan-akbulut.html

Şu an hali hazırda son aşamaya gelememiş olsam da  elimdeki tez verilerini ya da tezle ilgili yazdığım metinleri saklama konusunda çeşitli korkularım var. Üzerine titrediğiniz, kıymet verdiğiniz tez verilerinin başına birşey gelecek diye insan o kadar korkuyor ki, bu duygu yoğunlaşarak sizi obsesyona kadar sürüklüyor.

Tez verilerini düşünmeye başlayınca insanın aklına türlü türlü kötü, belki de olmayacak senaryolar geliyor. Bunlardan bazıları ; ya veriler kaybolursa, ya yanlışlıkla dosyaları silersem, ya bilgisayarım virüslerce ele geçirilirse," ya da ..." diye sonu birtürlü bitip tükenmeyen ihtimaller denizinde dönüp durmaya başlıyor insan.
kayboluyorrrr ! kaybolmayan veri istiyoruz !!!

Bu ihtimaller dahilinde kendi verilerimi güvenceye almak adına ya dropbox'ta yada mail kutumda yedekliyorum. Bunun dışında özellikle elindeki  verileri ve tez metinlerini arkadaşa, eşe dosta, herkese mail olarak gönderenler de var.

Kendiminde içerisinde bulunduğum bu obsesyon spektrumuna, geriye çekilip şöyle bir baktığımda durum açıkçası bana biraz da komik geliyor.

Düşünsenize birşeyler üretiyorsunuz ediyorsunuz ve onu eşe dosta mail atıyorsunuz ya da kendinize devamlı mail atıp duruyorsunuz. Sebep ise bu verilerin bir SİL tuşu ile kaybolabilmesi yada bilmediğiniz bir VİRÜS ile bozulabilmesi.

Bu konuyu daha önce düşünen eden, çözüm bulmak isteyen mutlaka birileri olmuştur. Zira ben internette çözüme dair pek pratik birşeye rastalayamadım ama bu dert ve sıkıntılara son noktayı koyacak fütüristik bir fikir geldi aklıma .

Bilmiyorum şu haberi daha önce okumuş muydunuz? 2008 yılında Norveçte iklim değişiklikleri, savaş ve doğal felakelerden korunmak üzere Kuzey Kutbuna yakın bir yerde dünyanın çeşitli yerlerinden getirilmiş tohumların saklanacağı tohum bankası kuruldu. Kurulan bu depoda 4,5 milyon tohumun saklanması bekleniyormuş. Depo o kadar korunaklı ve güvenliymiş ki depreme ve nükleer saldırılara dahi dayanıklı olarak yapılmış.

Yani tam da tezle uğraşanların istediği tatta bir yer ...

Verilerin hiçbir bir şekilde zarar göremeyeceğini bildiğimiz bir yerde ...

Gitmesek de görmesek de ülkemizde de neden buna benzer, sadece tez verilerinin sakladığımız bir yer olmasın.

Fena mı olur :)

Buyrun bu da görseli olur ...



 













 















Haber kaynağı : http://arsiv.ntv.com.tr/news/437104.asp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder